Ko se začne obdobje načrtovanja prihoda novorojenčka, smo v večini panični, ne vemo kaj počnemo in se trudimo po najboljših močeh. Med tem iz leve in desne prihajajo različni nasveti, jaz pa še kar nisem vedela koga poslušati in koga ne. V revijah sem listala in iskala, kaj vse morava pred prihodom novorojenčka še kupiti in, ker sva se tega lotevala prvič, nisva imela blage veze kateri izdelki so tisti, ki nama bodo zadevo olajšali. Večina mladih, novopečenih staršev ima v teh časih na voljo še in še izdelkov. Koliko je takšnih, ki so resnično uporabni? Kateri izdelki so tisti, ki jih dejansko potrebujemo? Kaj so tisti izdelki, ki jih trgovine sicer prodajajo, starši pa puščamo doma na policah neuporabljene? V tej objavi, sem se odločila, da z vami delim tiste izdelke, ki smo jih mi v prvih dveh mesecih uporabljali in brez katerih ne bi šli še enkrat skozi to.

V poplavi vse te ponudbe, trgovine ponujajo ogromno različnih produktov. Od stvari, ki so resnično uporabne, do stvari, ki jih bomo uporabili zgolj enkrat, kasneje se bo na njih nabiral zgolj prah. Priznam, da sem pri nekaterih izdelkih tudi sama pretiravala, mogoče pri nekaterih stvareh dala preveč na izgled in manj na praktičnost, ali pa sem poslušala nekoga, ki mu je zadeva prišla prav, nam pa niti malo. Itak, da se vsak izmed nas opeče in nabavi 1001 stvar preveč, ker bi za naše malčke naredili vse in še več.

Vsak starš bo najbolje vedel zase, kaj so izdelki, ki jih potrebuje – če ne veste sedaj, vam bo intuicija povedala kasneje, ko bo dojenček že z vami. Jaz bom v tej objavi z vami delila izdelke, ki jih mi v prvih dveh mesecih ne bi izpustili, vse pa lahko najdete v spletni trgovini HAJDI.SI, kjer so nam punce (roko na srce, moram priznati in jih pohvaliti) pomagale resnično s svojimi izkušnjami iz prve roke.

POČIVALNIK ZA DOJENČKA, je prva stvar, s katero si olajšava vsako jutro. Na srečo, je Jan jutranji človek, ki takoj skoči in tamalo uredi 1,2,3, vendar nama počivalnik pride še kako prav. Je minimalističen, enostaven skandinavski izdelek, ki dojenčku nudi oporo na hrbtu in ga varuje pred padcem. Otrok nima prisilne drže in je ergonomsko zasnovan. Na voljo ima 3 različne višine. Nama je padel v oči, ker lahko počivalnik gugamo starši, ali pa kasneje dojenček s svojimi gibi sam pripomore h guganju. Počivalniku sva pred kratkim dodala tudi aktivnostni lok z mehkimi živalcami, ki jih je Olivija sedaj začela opazovati in se tako zamoti.

IMG_3634
IMG_3634 2

IMG_2086

PREVIJALNA PODLOGA, pri kateri priznam, sem dala nekaj tudi na izgled. Sama sva želela sobico čim lepše opremiti. Vendar ta Done by deer podloga ni zgolj lepa, je tudi uporabna. Prevleka je iz vodoodpornega materialna, torej če se podloga umaže, ali polula, ali pokaka, jo hitro zbrišem. Pena je izjemno mehka, izgled podloge pa izjemno simpatičen, tako da z njo popestrimo previjalni kotiček naše punčke.

IMG_2068 IMG_3650

VLAŽILEC ZRAKA o katerem sem govorila že v prejšnji objavi, se je izkazal za še bolj nepogrešljivega. Najin črv je imel po rojstvu izjemno suho sluznico, kasneje se ji je pogosto mašil tudi nosek. Vsak večer pred spanjem prižgeva vlažilec zraka, ki ima vgrajeno tudi nežno nočno lučko in tako navlaživa prostor na do 50% vlažnosti, dodava pa tudi nekaj eteričnega olja.

IMG_3620
IMG_3616

RAFI je tisa naša it ninica, ki nas spremlja povsod. Mislim, da več kot to ne rabim povedat, razen da je izjemno simpatična tudi meni in, da imamo večino naših stvari z njenim vzorcem. Od tetric, do posteljnine, vrtiljaka nad posteljico, tudi igračka za pasenje kravic (ki je prišla v uporabo šele sedaj) in že prej omenjene podloge za previjanje, itd. Done by deer je znamka, ki smo ji nekako resnično postali zvesti!

IMG_3605

IGRAČKA ZA USPAVANJE, ki smo jo začeli uporabljati šele sedaj, je ena tistih, ki bi jih priporočala že ob rojstvu dojenčka. SkipHop lenivec, je plišasta igračka, ki sva jo pritrdila na rob njene posteljice. Lahko jo dava tudi v voziček in jo tako uporabiva med sprehodi. V igrački je majhen zvočnik, na katerem je posnet beli šum, šum srčnega utripa, dve uspavanki, hkrati pa lahko posnameš tudi svoj zvok, ali šum in ga kasneje predvajaš. Igračko lahko nastaviš tako, da se vključi, kadar dojenček začne jokati.

IMG_3603
IMG_3610

Izdelkov, ki bi jih priporočala je ogromno, vendar je to nabor tistih, ki so za vsaj prvi mesec bili pri nas nepogrešljivi. Morda bodo tudi vam ravno ti izdelki pomagali.

Vse izdelke lahko torej najdeš v najini najljubši spletni trgovini z otroškimi izdelki HAJDI.SI, kjer ti bodo prijazne punce z veseljem priskočile na pomoč.

Z ljubeznijo, Maša