Govorim namreč o svoji pečici. Minilo je že kar nekaj časa, odkar sem jaz nazadnje napisala svojo zadnjo objavo. Nekaj časa pomeni preveč časa, pomeni da bomo stopili skoraj v novo desetletje preden sem jaz ponovno zagnala svoje sive celice in napisala nekaj novega.

Svojo inspiracijo sem nekako iskala v vsem. V zadnje pol leta sem jo iskala pod posteljo, na morju, v omarah, trgovinah, spletnih straneh, televizijskem programu, kulturnem programu, v glasbi, živalih, v vsem, vendar je nekako nisem našla nikjer. Pojavila se je šele nekaj dni nazaj, ko sem po dolgem času (zaradi deževnega vremena) zagnala pečico. Zakaj ljudje pogosto povdarjajo da je sladkor strup? Meni na nek svoj poseben način magično deluje na možganske celice in me prebudi.

Lahko bi rekli, da je pečica tista stara prijateljica, ki mi zmeraj pomaga pri odpravi stresa. Zato sedaj pišem ta hvalospev, pečici, ki me je opomnila kako bolje sem se počutila, ko sem počela nekaj kar rada počnem. Ker sem kar nekaj časa porabila za raziskavo kako si priklicati inspiracijo nazaj v življenje, sem se odločila, da to svojo mini raziskavo delim tudi z vami.

Preizkusila sem vse tiste “ispirational quotes”, ki jih lahko najdete na Pinterestu. Prelistala sem knjige, revije, povprašala pri prijateljicah in preverila vse Youtube kanale. Moja inspiracija zna biti prav trmasta, ko se enkrat odloči, da je ne bo, se lahko postavim na trepalnice. Zato sem poskusila še z eno stvarjo. Napisala sem seznam stvari, ki sem jih nekoč že rada počela in se jih nisem lotila že nekaj časa. To je tisti skriti recept, ki je pomagal meni.

Z vsako osebno rastjo, ki jo naredimo, z vsakim korakom, ki ga prehodimo, včasih pustimo delček sebe nekje zadaj. Pogosto se pokaže, da je ta delček, ki smo ga za trenutek pozabili ključnega pomena in pomaga pri sestavi celote.

Zato vam polagam na dušo: nikoli ne pozabite na stvari, ki jih rade počnete!

Ob kosu torte, sem se spomnila vseh stvari, ki jih rada počnem in jih bom rada počela še naprej. Če ste izgubile inspiracijo in veselje pa lahko preizkusite tudi te stvari:

  • Napišite seznam stvari, ki jih rade počnete.
  • Izberite vsaj en nov izziv.
  • Pojdite v naravo in se izklopite.
  • Kak dan pustite telefon doma v kotu in izklopite socialna omrežja.
  • Lotite se projekta, ki ste ga nekoč že želele zagnati.
  • Preberite dobro knjigo.
  • V dnevno rutino dodajte 20 minutno telesno vadbo.

-4027624669784097609_IMG_8115

Z ljubeznijo, Maša