IMG_8537 copy

Včerajšnji izziv je bil uspešno zaključen. Polnjenje vina ni kar tako, terjalo je bolečine v mišicah, 9 ur energije in ogromne, zabuhle podočnjake. Slednji so neverjetno trdovratni, kljub 12 urnemu počitku, sem se zjutraj zbudila s črnimi loki pod očmi. Že zgodaj zjutraj sem se pozanimala, kako se znebiti teh neželenih mordic in naredila domač zvarek. Ker je nedelja čas za nego kože, sem se odločila, da nasvet delim tudi s teboj.

Za izničenje podočnjakov boš potrebovala sestavine, ki jih maš najverjetneje že v domači kuhinji. Potrebovala boš kurkumo, olivno olje, ter med ali limono. V primeru, da boš v masko dodala limono, bodi pri nanašanju izjemno pazljiva, saj vsebuje ogromno vitamina C, ki bo začel močno dražiti oči.

Žlico olja in kurkume dobro premešaj. Če si se odločila za limono, za nanos uporabi kar prste. Masko s prsti nežno namaži na temne podočnjake in jo pusti delovati dobrih 10-15 minut. Speri jo z mlačno vodo in obraz namaži z vlažilno kremo. V primeru, da si uporabila med, pa lahko masko naneseš na vatirano blazinico in jo položiš na očesi. Tudi to masko pusti, da na koži deluje vsaj 15 minut. Kurkuma in olje, sta tisti sestavini, ki bosta zagotovo modre podočnjake spravili izpod oči. Za odpravo le-teh potrebujemo ogromno vitamina E, ki ga vsebuje olivno olje, kurkuma pa je naravni antioksidant in prav tako pripomore pri odpravi podočnjakov. Mešanica teh sestavin je domače zdravilo za moje oči!

IMG_8533 copy IMG_8507 copy FullSizeRender 7 copy FullSizeRender 9 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša