V deževnih in mrzlih dneh, se v meni prebudi ustvarljana duša. V prihajajočem decembru se jaz opremim z osnovami za nakit in lahko pričnem z delom ustvarjanja in kombiniranja. Danes je eden izmed teh mrzlih, deževnih dni ko lahko sedim doma in ustvarjam. Pred dnevi sem se v stari Ljubljani sprehodila mimo šiviljske trgovinice, ki me je absolutno pritegnila. Tam sem kupila nekaj materiala, med drugim tudi žametni trakec, ki je odlična osnova za top choker ogrlice. Za ostale osnove se zmeraj odpravim v Art trgovino, ki se v Mariboru nahaja v središču mesta, ali Europarkovi trgovini, lahko pa naročate tudi preko njihove spletne trgovine.

Za super ogrlico, ali zapestnico potrebuješ torej trakec blaga (nekje 35cm dolg), karabinčke s katerimi zapiraš nakit, zaključek za trakec s katerim se trakec zapre za vratom ali na roki in pa različne ketnice iz medenine, ali druge dodatke s katerimi popestriš sam nakit.

Najprej si okrog vratu izmeriš trakec. Uporabi zaključke za trakce, nadeni jih na konec traku in s kleščami previdno stisni skupaj. Na končke te komponente nadeni karabinček in navaden enojni obroček, da boš ogrlico lahko zapela za vratom, ali na roki. Če si kupila tudi medeninasto verižico, jo lahko opremiš s kakšnimi obeski, perlicami, ali pa jo pusti prazno, saj je zraven žameta super dodatek.

Tako je tvoj nakit končan v 10 minutah, ti pa si še toliko bolj modno pripravljena za sprehod po mestu!

 

FullSizeRender copy 2IMG_0171 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša