To objavo se spravljam pisati že nekaj časa. Kolebala sem, ali pisati sproščeno, ali se podajati v neke profesionalne sfere, vendar na koncu zmeraj naredim slovnični kiks, dva ali tri, pa sem rekla, da slej kot prej moram napisati tudi to objavo. Glede na to, da nas je COVID malenkost upočasnil in ustavil, sem s to objavo tudi zato posledično zavlačevala. Nič ni slabšega, kot že organizirana poroka in kasneje prestavljena, zato ne bom klicala nesreče. Kljub temu, da zaradi situacije, ki je trenutno aktualna, še nisva uspela razdeliti vabil, sem rekla, da s to objavo že predolgo odlašam.

Vabila so pri organiziranju poroke zame izjemno pomembna. So takoj naslednji korak za zaroko (ki je pri nama trajala vsaj 3 leta, zato so/oz. še bodo povabljenci toliko bolj presenečeni). Dizajn samega vabila mi ogromno pomeni, saj je rdeča nit celotnega dne, ki si ga ženin in nevesta izbereta. Iz vabila izhaja barva poročnega cvetja in poročne dekoracije, prav tako je viden stil, zato takoj za ustnim obvestilom o datumu, vsak pričakuje tudi tiskan papir s vsemi podatki o velikem dnevu. Ker želiva, da ostane rdeča nit skozi celotno poroko enaka, bova pri Anvilin Creations uredila tudi vse ostale tiskovine, ki so za poroko že skoraj nujne. Izbira vabila je lahko izjemno stresna, če izhajam iz tega, da je to kar velik finančni zalogaj. Bila sva prepričana, da je to le manjši strošek, vendar sva si zamislila malenkost bolj zakompliciran stil, kjer je vsak dodatek, še dodaten strošek. Na poroki, sta sicer prisotna dva. Vendar je pri izbiri stila pogosto v vodstvu nevesta in tudi pri nama je izbiro vabila Jan prepustil meni. Sicer je pred tiskom preveril in na koncu potrdil izbiro. Zakaj je moral preveriti? Izdelavo vabil za rojstne dneve in dogodke, sem zmeraj imela na grbi jaz. Nekaj let nazaj, je moj oče praznoval 50. rojstni dan, kjer je bilo povabljenih ogormno ljudi, jaz pa sem pri tiskanju vabil pozabila omeniti lokacijo. Na vabilu je bil zapisan datum in ura, vse ostalo smo naknadno reševali preko telefona. Od takrat naprej, sta se odločila, da me bosta raje preverila, preden gre denar spet skoraj da v zrak. Da preidem k bistvu, si preberi nadaljevanje objave.

Zakaj sva z vabili tako precizna?

Vabilo je zame eden redkih fizičnih spominov, ki po poroki ostane. Na papirju so zapisane vse pomembne informacije o dnevu, časovnica, lokacija in vse kar si (bodoča)mladoporočenca zamislita. Izgled vabila ostane v spominu in hkrati že v naprej opozori kakšen stil poroke sta si zamislila. Zato sva tudi midva v to vložila čas in denar, ter rekla, da bo to eden izmed lepših spominov.

Kako je potekal izbor in natis vabil?

Instagram je poln ponudbe, kjer lahko najdeš takšno in drugačno idejo. Ker sva bila leto nazaj na eni izmed lepših porok, ki je bila približek najinemu stilu, sva točno vedela kje in kaj iskati. Poslala sva dva ali tri povpraševanja, nakar sva izbrala najboljšega ponudnika. Anja (Anvilin Creations) nama je pripravila izjemo simpatičen dizajn, v katerega sva se zaljubila takoj. Želela sva vabilo z datumom in lokacijo, dodaten kartonček s časovnico in paus papir dodatek. Izbrala sva zlatotisk, ki doda elegantnost in na paus papir bel tisk.
1263B289-DF57-4A09-8ECD-5065C6910FAC DE200F45-7C45-473E-9A88-4B149BB4A400

Moji nasveti pri izbiranju poročnega vabila

Preden se odločita za tisk vabil, se odločita kakšen stil poroke si želita. Preverita kakšna ponudba cvetja je v vajinem letnem času in kakšno dekoracijo želita. Tudi lokacija igra pomembno vlogo pri izbiri stila, zato bodita pozorna tudi na to.

Na spletu preverita več različnih ponudnikov in se z istim ponudnikom poskusita dogovoriti tudi za ostale tiskovine, kot so menu, sedežni red, imena na mizi, oštevilčenje miz, itd.

Midva sva na koncu porabila povprečno 9eur na posamezno vabilo, saj vsebuje tudi nekatere simpatične detajle, ki privzdignejo ceno tiskovine. Izbrala sva zlatotisk, ročno trgan papir, paus kot dodatek, nekaj natisnjenih kuvert in pa zlat pečat na hrbtni strani kuverte.

Dovolj veliko število vabil je eno izmed pomembnih korakov pri tiskanju. Preden potrdita ponudniku in vabila pošljete v tisk, bodita prepričana koliko vabil potrebujeta, saj pri večjem številu tiskovin cena malenkost pade, takoj ko se odločata za naknadni dodatni tisk, ne bosta potrebovala več večjega števila in bo cena takoj višja. Včasih se zgodi, da tiskarji ponatisa ne morejo narediti, saj so pri zlatotiskih in ostalih detajlih priprave drugačne in ne tako enostavne.

Podatki, ki so bili nama pomembni na vabilu:

  • Imena in priimka mladoporočencev,
  • lokacija poroke,
  • datum in ura (kratka časovnica),
  • način potrditve prihoda.

Dodatno sva izbrala tudi:

  • spletno stran, kjer lahko udeleženci potrdijo prihod.

Vabila se najpogosteje razdelijo vsaj 4 mesece pred poroko, da se lahko svatje v miru pripravijo in rezervirajo vajin datum. Do kdaj bodo svatje potrdili prihod, pa je odvisno od vajinih želja in od tega, ali lokacija potrditev zaradi hrane zahteva.

E554BA14-AFF6-45BF-BE4E-32FD6582D339

IMG_5048 2

Z ljubeznijo, Maša