Tale karantena nam je podarila ogromno časa. Kako ga bomo porabili je seveda na nas, zato je super, če si svoj čas znate pravilno razporediti. Kaj je to pravilno, ne bom pametovala, saj vsaj zase najbolje ve, kaj je zanj pomembno. Mi trenutno čas preživljamo tako, da se posvečamo drug drugemu, da se razvajamo in se povezujemo. Ta čas bomo izkoristili kar se da najbolje, da iz karantene stopimo srečni.

Kdor me pozna, ve, da sem izjemno sladkosneda oseba. Trgovine so trenutno prepovedana lokacija, zato se trudim, da jih obiskujemo čim manj, kar pomeni, da ko zmanjka sladkega, se moram znajti sama. Tokrat sem se lotila izjemno lahkega recepta – kako narediti domač cheesecake. 

IMG_3922
IMG_3924

IMG_3929

Kaj potrebuješ?

Za piškotno dno:

  • 200g Oreo piškotov
  • 100g navadnih piškotov
  • 90g masla 

Za sredico:

  • 500g mascarpone sira
  • 1 vanilijev sladkor
  • 250ml sladke smetane
  • žlica kisle smetane
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • 175g sladkorja
  • 5 žlic moke 

Pečico segrej na 180 stopinj. Okrogel pekač lahko namastiš s stopljenim maslom, ali obložiš s peki papirjem.

Pripravi piškotno dno: stopljeno maslo primešaj k zdrobljeni piškotni mešanici. Pekač obloži z piškotno-masleno mešanico tako, da je pol uporabiš za dno, s polovico pa obložiš strani. Piškotno dno segrevaj v pečici 5 minut, toliko, da se malenkost zapeče.

Pripravi kremno sredico: Mascarpone siru dodaj sladko in kislo smetano, primešaj sladkor, vanili sladkor, jajca in rumenjake. Ko dobiš kremno zmes, ji primešaj še moko. Kremno sredico prelij v pekač in torto pusti peči 40 minut, oz dokler se povrhu ne zapeče zlato rjavo. Pečen cheesecake pusti 30 minut, da se ohladi. Torto lahko okrasiš po želji – z malinami, jagodami, ob serviranju dodaš sladoled, ali jo poješ brez vseh dodatkov.

IMG_3917
IMG_3927

Recept lahko uporabiš tudi za prihajajoče velikonočne praznike. Pa dober tek!

Z ljubeznijo, Maša