Pa je tukaj! Minilo je pravih, celih 9 mesecev, najino punčko pa vsi že nestrpno pričakujemo – uradno je bomo čakali še 2 tedna. Preden se lotim vseh informacij, naj se samo vprašam – KAM BEŽI ČAS?!

IMG_2138

Torej, sama sem z urejanjem vsega popolnoma zavlačevala, nisva vedela kam kaj postaviti, pred tem pa sva se morala lotiti velike čistke sobice, ki je bila – po domače povedano – “rumpl kamra”. Polno sobo vse nepotrebne krame sva tako morala izprazniti in se v 7. mesecu nosečnosti lotila najbolj pomembne naloge v življenju do sedaj. Kot (ne še) novopečena starša, seveda nisva vedela niti kje začeti in kaj sploh otrok v sobici potrebuje. Nasveti so leteli iz vseh smeri. “Ne delaj otroku svoje sobice, je ne potrebuje”, “ZAKAJ bosta to naredila tako?”, “a ne bo pri vama??”, tako, da upravičeno že preden se otrok rodi, dobiš občutek, da si nesposoben in hkrati najslabši starš, da otroku škodiš že pred rojstvom in, da te bo otrok zasovražil takoj, ko bo stopil na svet. Ampak brez skrbi novopečeni starši – ni tako slabo, midva sva se odločila, da bo najin odgovor na večino nasvetov za katere nisva prosila, zgolj nasmešek in odgovor “bova videla kako bo, ko se rodi in se sproti odločala po najinih najboljših močeh”.

Tako sva se brez slabe vesti lotila raziskovanja in preučevanja otroških produktov. V UKC smo ob predavanjih dobili letak, na katerem so zapisane osnove, ki jih otroček potrebuje ob rojstvu, prav tako se takšni seznami pojavljajo po internetu in knjigah, kjer so razloženi tudi pomeni nekaterih meni še ne poznanih naprav in aparatur. Vedela sva, da potrebuje voziček, lupinico in oblačila, banjico, svojo posteljico (seveda z jogijem), posteljnino, odejice, itd. Bolj sva brala, bolj se je seznam širil in tako je trajalo v nedogled. Zato sem se odločila, da se obrnem na eno izmed otroških trgovinic, kjer so mi prijazne punce z veseljem priskočile na pomoč in mi nepotrebne stvari kar sproti črtale iz najinega seznama.

IMG_2086

IMG_2070
IMG_2065

IMG_2063 IMG_2047

IMG_2045
IMG_2040

IMG_2032

Pri Hajdi.si, so punce pomagale pri odločitvah o počivalnikih, previjalnih mizicah, podlogah, tetra pleničkah, materialih in vseh napravah, ki jih bo najina dojenčica potrebovala. Midva sva zapisala izdelke, ki so se nama zdeli nujni, punce pa so iz tega izluščile tisto, kar bo dojenčica na začetku potrebovala.

Tako sva iz njihove trgovinice odnesla nekaj dekoracije, ki je hkrati zabava za dojenčka med previjanjem in pred spanjem, previjalno podlogo, tetra pleničke, zimsko vrečo, da naše pupe ne bo zeblo, prvo ninico, ki jo bo (upajmo da) sprejela z odprtimi rokami in jo imela za svojo, prvo dudico, prvo kapico in pa 2 nujni stvari, ki jih dojenček potrebuje v sobici – sterelizator stekleničk in vlažilec zraka.

Sterelizator stekleničk in vlažilec zraka znamke BabyMoov sva izbrala, saj sva slednjega stestirala že sama in rekla, da je to ena izmed nujnih stvari v otroški sobi, kjer se nahaja tudi radiator. Suh zrak dojenčkovim dihalnim potem izjemno škodi, zato je vlažilec zraka še kako pomembna izbira. Ker imava tudi sama probleme s suhim zrakom v spalnici, sva si tako namestila enega izmed teh tudi v najinem spalnem prostoru. Zaenkrat trkava po lesu (in glavi) da se prehladi in zimske bolezni dihal še niso pojavile tako kot so se do sedaj vsa leta. Za prav ta model vlažilca sva se odločila, ker je hkrati tudi nežna nočna lučka, ki bo otročka ponoči mirila.

V spletni trgovini Hajdi.si, lahko prečekirate vso opremo za sprehode, igranje, prehranjevanje, sobico in dekoracijo. Midva sva izjemno hvaležna, da sva našla ekipo prijaznih punc, ki so pripomogle k lažjemu nakupu vse začetne opreme in hkrati omogočile, da izbereva to, kar se nama zdi potrebno.

Kako je sobica izpadla? Tako, kot sva si zamislila. V neutralno nežnih in pastelnih barvah, ter minimalno roza. Vse kar še v njej manjka je najin dojenček.

IMG_2045 IMG_2068 IMG_2081

Z ljubeznijo, Maša