Kaj je lahko boljše od božičnih praznikov, ko brez bremz pojemo vse, kar je sladkega? Ne iščemo izgovorov, že to je dovolj, da je božič in za božič so sladkarije najboljši odgovor na vse.
Ker je moje počutje zadnje čase odvisno od količine sladkorja in, ker mi vzdušje pade tako hitro, kot mi pade “cuker”, sem se odločila, da svojo usodo počutja prenesem v svoje roke in se spravim v kuhinjo speči nekaj za dušo. Kaj speči v božičnih tednih je odvisno od tebe in tega koliko časa si pripravljena preživeti v kuhinji za trenutek užitka. Jaz najpogosteje izberem sladice, ki so narejene kar se da hitro in enostavno. V moji letošnji izbiri je nekaj takšnih, ki vzamejo kar nekaj posode in packanja, vendar se splača.
Za letošnje božične praznike sem se lotila 6 različnih slaščic. Spekla sem čokoladne piškote, razpokančke, rumove kroglice, rumove lunice, medenjake in čupavce.
S teboj bom več kot z veseljem delila vseh 6 receptov, ki so izjemno enostavni in prinašajo ogromno sreče v naše želodčke. Izbrala sem 6 sladic, ki vsebujejo božične začimbe, in ogromno čokolade, ki ostanejo nekaj časa in jih lahko ponudim tudi naprej.
- Medenjaki, ki jih pripraviš v eni uri in tridesetih minutah:
- 700g bele moke,
- 200g mletih orehov,
- 200g sladkorja,
- 4 jajca,
- 2 žlički sode bikarbone ali pecilnega praška,
- 6 žlic kostanjevega medu,
- 1 žlico mletih klinčkov in
- 1 žlico mletega cimeta.