Ojla, v tem deževnem petku sem se odločila, da se javim z novim receptom, pred tem pa …

V tem času, ko sem pustila, da se blog zapraši, sem ugotovila, da brez pisanja in design-iranja moje zlate spletne strani, ne bi bilo enako. Pogrešala sem urejanje fotografij, objavljanje na socialnih omrežjih, razmišljanje in planiranje v naprej … Naj reče kdo kar hoče, ampak ta stvar resnično sprošča. Ta hobi mi je tako prirastel k srcu, da ga več ne izpustim. Ko listam skozi svoje prve objave, se zraven držim za glavo in znotraj sebe kričim “KAJ TOČNO JE TO?!”, ampak nekje smo pač morali začeti in tako kot rastemo mi, raste tudi žilica za kreativo. Včasih se izgubim v vseh navdihih in idejah in opcijah, včasih pa trkam po prazni glavi in sem več kot očitno nekaj dni zaprepadena in brez ideje. V takih dneh se najraje zleknem na kavč, najdem najbolj udobno pozo, s kakavom v roki in gledam skozi okno in jesen je ravno pravšnja za takšno vedenje. Ko je čas, da se moja kreativa vrne, se vsedem za računalnik in sploh ne rabim razmišljati, saj besede kar same tečejo skozi prste. V poplavi vseh blogov, objav in socialnih omrežij včasih še sama ne vem ali se držati določene rdeče niti, ali na blog spacati prav vsako stvar, ki mi pade na pamet. Tako sem se odločila, da je ta blog moja osebna vizitka in, tako kot jaz nisem začrtana v eno smer, pustim tudi blogu, da skače iz vsakodnevnih modnih nasvetov, do kuhinjskih receptov in drugih stvari, ki se znajdejo na blogu . Sedaj pa k temu, kar sem obljubila – ČOKOLADNI PITI.

7716423137495510818_IMG_8327 6308878183676690041_IMG_8356

Kaj potrebuješ za testo:

  • 175 g masla
  • 225 g moke
  • 4 žlice kakava v prahu
  • vrečka vanili sladkorja
  • žlička vode

Kaj potrebuješ za nadev:

  • 175 g zmehčanega masla
  • 150 g jedilne čokolade
  • 200 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 300 ml sladke smetane

Za krhko testo v skledi zmešaš sladkor, moko in kakav v prahu. Dodaš maslo in vodo, ter z rokami premešaš. Testo ugneteš v krhko testo, ter ga za 30 min položiš v hladilnik. Pečico segreješ na 190 stopinj.

-811844435430551702_IMG_8265

Za nadev pripraviš testo v drugi skledi. Čokolado stopiš in, ko je stopljena dodaš sladko smetano. Z mešalnikom penasto umešaš jajca, sladkor in maslo. Na koncu primešaš še smetano s čokolado.

Krhko testo vzameš iz hladilnika in ga razvaljaš tako, da lahko obložiš pekač za pito. Z vilicami preluknjaš testo in ga položiš v prej segreto pečico za 10 minut. Na pečeno testo presuješ nadev in pito položiš v pečico. Temperaturo zmanjšaš na 160 stopinj, pito pa pečeš še 45 minut.

-157993139203787785_IMG_8274

8101287777939267050_IMG_8362
2965390513487588947_IMG_8301

Na koncu lahko pito okrasiš po lastnih željah, uporabiš lahko tudi smetano.

-2461384552509895333_IMG_8357
2893187521725797117_IMG_8344

Pa ne pozabi uživati. Dober tek!

 

 

Z ljubeznijo, Maša