IMG_4835
IMG_4841

Kaj je lepšega, kot ogreta domača pečica in odišavljena kuhinja? Jesenski dnevi, so kot nalašč za peko domačega peciva in crkljanje na zofi pred televizorjem. Odločila sem se, da pripravim švedsko jabolčno torto po receptu Rachel Allen, ki je enostavna za pripravo in kako enostavno jo je šele pojesti.

Za testo potrebujemo:

  • 4 olupljena jabolka
  • 3 jajca
  • 150g stopljenega masla
  • 250g moke
  • 150g kristalnega sladkorja
  • čajno žličko pecilnega praška
  • 2 čajni žlički cimeta

Za glazuro potrebujemo

  • 25g masla
  • 2 žlici ruma
  • 2 čajni žlični cimeta
  • 1 žlico sladkorja

Preden v sklede zmešamo sestavine, na kocke narežemo 3 jabolka, četrto pustimo na strani. Pripravimo si 2 skledi. V prvi premešamo suhe sestavine, kot so: moka, sladkor, cimet, pecilni prašek. V drugi skledi zmešamo jajca, stopljeno maslo in 3 na koščke narezana jabolka. Nato suhe sestavine s silikonsko lopatko počasi primešamo k jabolčni zmesi. Ko se sestavine premešajo, jih prelijemo v premazan pekač premera 26cm. Na zmes enakomerno porazdelimo na tanko narezane kolute jabolka in torto položimo v pečico za 50 minut, na 180 stopinjah.

Med pečenjem lahko pripravimo glazuro. V kozici zagrejemo maslo, da se stopi, mu dodamo rum, cimet in sladkor in mešamo toliko časa, da nastane gladka tekočina. Ko torto vzamemo iz pečice, jo položimo na stojalo za torte, ali krožnik in jo prelijemo z glazuro.

Tako in torta je nared za vikend jesensko razvajanje doma.
IMG_4839

IMG_4842
IMG_4818
IMG_4842IMG_4831

Z ljubeznijo, Maša