Na trgu se pojavlja vse več izdelkov, ki so pridelani naravno, vsebujejo vse manj kemikalij in so razgradljivi – okolju prijazni. Priznam, da sem tudi jaz ena tistih, ki pazljivo izbira kaj da na kožo in kaj vnese v telo. Skozi iskanja pravilnih izdelkov sem naletela na spletno trgovino malinca.si, ki ponuja prehrambene dodatke, zdravo prehrano, izdelke za nego kože in še bi se lahko kaj našlo. Zasedba petih pozitivnih slovenk poskuša ljudem prikazati pravilni način prehranjevanja, zdravega življenja in kako pomembna je okoljska ozaveščenost – paket za boljše počutje. Vse pogosteje posegam po naravni kozmetiki, ki je v zadnjih mesecih pokazala napredek na moji koži. Sem sicer ena tistih srečnic, ki v mladosti niso imele prevelikih težav z aknami, vendar so nekateri ogrci trdovratno vztrajali vse do sedaj. Predstavljam svoje #top3 izdelke spletne trgovine malinca.si.

1. Glinena maska, ki jo premešaš z vodo, me spremlja že lep čas, saj je priporočljiva za vse tipe kože. Glina vsebuje pomembne minerale za kožo, kalcij, kalij, železo in silicij, ki blagodejno delujejo na kožo in vzpostavijo ravnovesje za zdrav videz kože. Silicij je tista sestavina, ki nase veže viruse in bakterije in tako preprečuje nenadna vnetja in rdečice. Maska ima tako izjemno moč, ki vpija odvečne maščobe in daje koži zdrav izgled, priporočljiva pa je za vse tipe kože. Za mastno in problematično kožo se maska nanese 1x-2x tedensko, na obrazu jo pustiš od 10 do 20 minut in nato spereš z mlačno vodo. Če imaš suho in razdražljivo kožo, masko nanesi za maksimalno 10 minut in jo uporabi 1x-2x tedensko, prav tako jo speri z mlačno vodo. Če pa si ena tistih, ki imajo noramlno do mešano kožo, masko nanesi le na predele, ki se ti zdijo pretirano mastni ali pokriti z ogrci, pusti jo delovati maksimalno 5 minut in speri z mlačno vodo.

2. Ricinusovo olje uporabljam za nego obraza, telesa in lasišča. Hladno stiskano olje, pridelano iz ricinovih semen, je zdravilno tudi za vnos v telo, vendar sem se zaenkrat lotila zgolj lasišča in obraza. Olje navlaži izsušeno kožo in pomaga pri obnovi, preprečuje nastanek strij, zato je priporočljiv nanos vsaj 1x dnevno. Pomaga pri rasti trepalnic in obrvi, zato starih krtačk maskare nikar ne meči stran, temveč uporabi pri nanosu olja na trepalnice, opazno se ti bodo zgostile po mesecu uporabe. Naneseš ga lahko tudi na konice izsušenih las, da bodo bolj sijoči in polni. Pri negi z ricinusovim oljem pazi, da je hladno stiskano, saj ti v nasprotnem primeru lahko zamaši pore.

3. HUMBLE BRUSH , zobna ščetka, ki ni le ekološko pridelana, ampak tudi pomoč ljudem v stiski. Ekipa Malince se je odločila, da svojo dobroto razširi – pri nakupu ene ščetke, drugo podarijo ljudem v stiski, ki si tega ne morejo privoščiti. Lepo a ne? Ročaj zobne ščetke je narejen iz bambusa, ki je razgradljiv in vsebuje antibakterijsko zaščito. Ščetine so narejene iz najlona brez BPA toksinov (polikarbonatna plastika), ki jih najdemo v drugih, plastičnih ščetkah za zobe. Rok uporabe je enak drugim ščetkam, uporabljamo jo lahko do 3 mesece, saj kasneje ščetine več niso enako učinkovite. Na voljo imaš tudi celo barvno paleto, jaz sem svojo kupila kar v roza barvi.

img_1798-copy img_1799-copy img_1796-copy img_1797-copy img_1794-copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša