Moji dnevi so kar slični in podobni en drugemu. Priznam, da se otepam novosti, kot klop se držim svojih ritualov in kar stežka se prilagajam, kar ni moja dobra lastnost. Sem ena tistih, ki imajo radi ustaljeno življenje, pa vendar se trudim, da to spremenim. Spremembe so del našega življenja, ki ga izboljšajo na tak ali drugačen način, ga osvežijo in zapeljejo v nove smernice – so razlog da se naučimo česa novega in se učimo tudi iz napak. V bistvu smo ljudje programirani kot računalnik – na vsake toliko smo potrebni update-a, pa če nam je to prav ali ne. Poznaš občutek, ko se ti zdi, da se je življenje ustavilo in ne veš več kam se obrniti, za kateri izhod se odločit, ali kako nadaljevati svojo pot?

Pojavi se tisti čep, ki ti zablokira telo in misli, ti pa kot zamašen in prenapolnjen računalnik presediš/preležiš dan in ne veš kako naprej. To je glavni razlog, ki kar kliče po nadgradnji in osvežitvi. Lahko se lotiš česarkoli, v omaro dodaj kak nov kos oblačila, namesto kave spij za zajtrk čaj, ali preprosto uberi drugo pot do službe, že to bo dovolj, da stopiš iz rutine. Jaz se pogosto takih dnevov lotim s previdnostjo, pa vendar upoštevam vsaj nekaj svojih “nasvetov”. Zjutraj vstanem in v takih dneh vrstni red urejanja premešam – namesto mazanja, oblačenja in pitja kave, najprej spijem kavo, se nato oblečem in šele nato namažem. Utečeno pot v službo zamenjam z drugo in namesto kosila ob 14h, si privoščim sladoled. Pred kratkim se me je lotil tak podoben dan – prav zato sem se lotila prenove bloga. Osvežitev in nadgradnja pomagata pri novih idejah, zagonu in pozitivni energiji. Po določenem času, se ljudje na stvari navadimo, jih jemljemo za samoumevne in se za njih več ne potrudimo, zato so novosti zmeraj več kot dobrodošle. Priznam, da se trudim, ne želim postati ena tistih, ki življenje živijo varno in po preverjenih smernicah – that’s just boring.

img_1748-copy img_1747-copy


My days are often similar. I admit that I am avoiding new things in life, as I am afraid of something, I have a little problem with adjusting, which is not a positive feature. I am one of those people, who live their life stable and regular as it can be, but still, I am working on this. Changes are a part of our lives and make our life worth living. One day I was thinking, that we are actually programmed as computers – once in a while we need a great big update. Do you know the feeling when your life stops, you don’t know anymore where to go, how to handle your life and how to go on?

That plug shows in your life and blocks your body and thoughts, and you are just like a full computer standing/laying all day, not knowing what to do. This is the main reason for updating and refreshing your life. In those days you can start with small things – put a new piece of clothes in your closet, instead of coffee drink tea, or go to work on a different route – just loose your rituals. I often start that kind of days with caution but trying to stick to my “tips”. In the morning I get up and instead of my ritual, I mix the order of things I have to do, I change the route to work and don’t eat at the same time. In the past few weeks, I’ve had one of those days – that’s the reason I’ve to update my blog site. It gave me strength, positive feelings and new, fresh ideas about the blog and posts. After a while, people start to get used to things, takes them for granted and don’t make an effort for them anymore, that’s why changes are more than welcome. I admit I am trying not to become one of those people who lives their life safe and without risks – that’s just boring.

img_1746-copy img_1749-copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša