img_1066-copy

Da smo kot navite ure, se pozna po primanjkovanju energije ob koncu dneva. Kako hitro sem izžeta in kako hitro brez koncentracije, opazim ko se lotim pisanja nove objave, ali ko iščem nove in nove ideje. Da bi si vzela prost vikend?! Ko se odločim za kaj takšnega, se pojavi občutek krivde, počutim se odmaknjeno in razmišljam koliko priložnosti bom zamudila, samo zato ker sem si vzela prosto. Počutim se izviseno in zdi se mi, da imajo punce prednost pred menoj, zato ker si jaz želim mirnega sedenja ob sladoledu. Slaba lastnost bloganja je definitivno neprestano naprezanje in želja po nenehni aktivnosti na socialnih omrežjih. Moje mnenje je, da smo postale kar sužnje tehnologije, a v tem kljub temu uživam, zato si bom na vsake toliko vzela le prost vikend, preostali čas pa z veseljem posvetila svojemu delu. Sem sama svoj šef, le občutke krivde je treba izničiti.

ZAKAJ SI VZETI TIME OUT:

1. Zaradi koncentracije, ki s časom začne primanjkovati … 

Koncentracija je ključnega pomena pri vsakodnevnih opravilih, pri zbiranju idej in tako tudi pri bloganju. Za lažje razmišljanje, za večji spekter misli in kvalitetnejše življenje je koncentracija razlog, da lahko živimo mirno, a hkrati urejeno življenje. Ko delam na novi objavi in sem ji posvetila že ogromen del dneva, mi začno misli begat v vse smeri, tako objave definitivno ne morem končati. Takrat vstanem, odprem okno in globoko vdihnem. Zaprem računalnik in grem raje na sonce, ali kozarec vode. Preden končaš, kar si začela, zberi vso koncentracijo, saj je zaključek tisti, ki da izdelku piko na I.

2. Z nervozo pridobivam občutek, da imam vse manj časa … 

Čas je pomemben dejavnik, ki si ga je potrebno razvrstiti pravilno. Zakaj bi ga izgubljala za čakanje v vrsti, ali nepotrebno vožnjo od točke A do točke B? Zdi se mi, da bolj se s časom obremenjujem, hitreje me ulovi in tako mi zmanjka časa za tisto zadnjo stvar, ki sem jo imela v mislih. Zato se kasneje kaznujem z vestjo in pretiranim razmišljanjem o tem, kaj naj storim sedaj, ko mi je spet zmanjkalo časa. Pomembno je, da to misel pustiš na strani in si samo rečeš “bom pa jutri to dokončala, saj mi ne bo nikamor ušlo”. Priganjanje je stikalo za nervozo, kar pa si nikakor ne želiš. Ni je stvari, ki te ne bo počakala. Brez slabe vesti si vzami trenutek tudi zase in samo globoko vdihni!

3. Svoj čas preživim na socialnih omrežjih …

Večino sodobnih zaposlitev zahteva neprestano aktivnost na socialnih omrežjih. Blogerke večino svojega časa preživimo na telefonih in računalnikih, urejamo slike in jih objavljamo, da lahko sledilci vidite kaj se z nami dogaja. Pokažemo nove artikle, kozmetične pripomočke, današnji outfit, kje se prehranjujemo, kaj počnemo v “prostem” času, itd. Te stvari kalijo naš prosti čas, kar pomeni, da definitivno nismo na OFF. Zavedam se, da bi moje sanje o velikem bloganju kar hitro umrle, če bi svoja socialna omrežja zaprla. Ključna vez med obiskom bloga in uspešnostjo so ravno socialna omrežja, ki so velika reklama za naše početje. To je prisotno tudi v drugih področjih, kar je razlog za nujen počitek vsaj med vikendi. Oči in telo trpijo, zato je še toliko bolj pomembno, da si znamo vzeti tudi TIME OUT – prav vsi!

4.  S časom začneš stvari jemati osebno …

Prav vsaka stvar, ki te bo ujezila ko si utrujena, bo ostala v tvojem spominu. Vsako napako boš začela jemati osebno in s časom opustila svoje sanje in obupala. Tega ne želiš – raje vzami kak dan prost, se posveti sebi in ostale stvari pusti ob strani. Tako boš utrdila svojo osebnost in kreativnost, negativna energija pa se bo umaknila.

5. Vzami si prost dan in poglej na stvari z druge perspektive …

Meni najljubši razlog, zakaj si vzeti TIME OUT. Kadar sem se odločala o življenjsko pomembnih stvareh, so mi doma zmeraj rekli “prespi stvari in se jutri odloči”. Nikdar nisem verjela, da lahko to pomaga, pa vendar. Te tehnike se lotevam za vsako prepreko, ki se pojavi, pa če je še tako banalna. Ko si vzamem prost vikend, ali samo dan, lahko na stvari gledam iz drugačne perspektive. Če je bila stvar prej še tako temna, je po določenem času postala prav zanimiva in osvežujoča.

Loti se svojih izzivov z pozitivno energijo in nasmehom – kak dan pa le imej samo zase!

img_1125-copy img_1113-copy img_1119-copy img_1167-copy img_1127-copy img_0974-copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša