FullSizeRender 8 copyFullSizeRender 3 copy

Zimske temperature še kar vztrajajo, jaz pa sem se podala v lovljenje pomladi in šoping italijanskega stila. V Mariboru ne srečamo prav veliko butikov in salonov, mesto je preplavljeno z Zaro, H&M-i, C&A-ji in tudi drugimi veleblagovnicami, jaz pa pogrešam naše pristne trgovinice, kjer se lahko ženska med nakupovanjem počuti izjemno domače in dobrodošlo. Po dolgem času sem zavila na Glavni trg in preiskala mariborske ulice. Prav presenečena bi bila nad številom obstoječih butikov. Svoje pete sem obrnila proti salonu čevljev Kisilakki mene in ostale ženske razveseljuje že lep čas, trgovina je namreč odprta že 25 let.

Ko sem stopila v notranjost, me je preplavil val navdušenja. Italijansko – francoski stil je tisto, kar že leta občudujem, saj te ženske predstavljajo elegaco, nežnost, obožujejo stil in so vodilne v modni industriji. Tako kot napolnjene police, je tudi notranjost polna stila in ženske energije. V trgovini Kisilak sem preiskala vsak kotiček do podtankosti in vsaka znamka me je impresionirala. Izbiraš lahko med desetimi različnimi znamkami, ki ti ponujajo oblačila, obutev, modne dodatke, rokavice in vse potrebno za oblikovanje ženstvenega stila.

Igranje z barvami je moj najljubši del kombiniranja, vendar pogosto izberem podobne si odtenke. Outfit, ki sem ga ustvarila, je sestavljen iz olivno zelenih hlač z visokim pasom, pleten pulover v šampanjec odtenku, sandale s široko peto v rjavi barvi in crossbody torbico s črno osnovo in pisanimi podtoni.

Zase sem izbrala kose znamk Pedro Miralles, Tosca blu in NeroGiardini. Znamke prihajajo iz Italije in Španije, imajo pa skupno lastnos – lastniki samouki, ki so svojo pot začeli zagnano in zagreto in svoje izdelke predstavljajo širšemu svetu mode. Pedro Miralles je svojo zgodbo pričel v letu 1959 v španskem mestecu Elche. Gospod rojen kot Pedro miralles Roman je svojo linijo obutve razširil po Evropi, svojo znamko pa skrbno ustvarja na rodnih tleh. Lotil se je tistega, kar ženske zmeraj iščemo, čevlji in modni dodatki. Sandali, ki sem jih nosila na teh slikah, so plod njegovega trdega dela. Torbica, ki sem jo izbrala je znamke Tosca blu. Znamka je znana po svoji barvitosti in minimalizmu ob enem. Znamka je svoje delo pričela v letu 1978 v Bergamu. Italijani so znani po svoji odprtosti do mode, zato ni presenetljivo, da se je ta ideja prijela tal. Začetno ime Minoronzoni 1953 se je ukvarjalo z jeansom in denim izdelki, kasneje pa se je ločilo še na dva segmenta – Tosca Blu in Tosca Blu Shoes. Njihov ShowRoom si lahko z navdušenjem in začudenjem ogledaš tudi v Milanu, prepričana sem, da te bo popolnoma prevzel. Tretja in zadnja izmed izbranih znamk pa je Nero Giardini, ki je svoj prihod napovedal leta 1998 v Monte Sant Pietrangeli, v Italiji. Ustanovitelj Enrico Bracalente je samouk, ki je svojo idejo prenesel na ulično modo. Ustvarja tako čevlje, modne dodatke, torbice, kot tudi oblačila za ženske, moške in otroke. Vse tri znamke so izjemno ženstvene, elegantne in nujne za kombiniranje v ulični modi.

FullSizeRender 12 copy FullSizeRender copy FullSizeRender 9 copy FullSizeRender 4 copy FullSizeRender 39 copy FullSizeRender 11 copy FullSizeRender 38 copy FullSizeRender 34 copy FullSizeRender 31 copy FullSizeRender 37 copy FullSizeRender 6 copy IMG_8618 copy FullSizeRender 2 copy FullSizeRender 10 copy FullSizeRender 35 copy FullSizeRender 13 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša