FullSizeRender 8 copy

Spet je nedelja in čas, da si tudi obraz spočije. V dnevih, kot je nedelja, pogosto makeup kar preskočim, saj koža potrebuje oddih po vseh plasteh, ki jih nanašamo na obraz. Nego kože opravljam po korakih, tisti, ki ga nikdar ne izpustim je seveda obvezna tedenska maska za obraz. Pogosto si masko kupim, zadnje čase pa raje prakticiram doma narejene maske. So naravne, ker jo sestaviš sama poznaš sestavine in tisto kar želiš dodati, je pogosto že doma. Priprava ne traja dlje kot 5 minut, ostanek pa lahko tudi poješ. Domače maske so postale moja stvar, med katero se sprostim in uživam.

Danes sem se odločila, da pripravim masko/piling proti ogrcem in aknam. Na predelu nosu se mi neprestano pojavljajo neželeni ogrci, ki se jih nikakor ne morem znebiti. Moja koža je zdrava in prožna, ravno prav mastna vendar na določenih delih le kanček preveč suha. Avokado in limono sem uporabila iz preprostega razloga, saj koži dajeta hranilne snovi ki jih potrebuje.

Avokado je sadež, ki vsebuje ogromno vitaminov in mineralov. Z zaužitjem tega sadeža v telesu znižujemo holesterol, telo pa pridobiva na zdravih vlakninah in proteinih. Vitamine, ki jih avokado vsebuje, je pirporočljivi zaužiti vsaj trikrat na teden, glede na sestavine pa je odličen tudi za kožo. Maska iz avokada kožo nahrani, obnovi in navlaži. Odvečno maščobo vsrka vase in koži doda zdrav lesk. Limona vsebuje največji delež vitamina C, ki je dober za kožo. Če se bojuješ z aknami in ogrci, je limona pravi naslov. Kožo sčisti, hkrati pa jo naredi prožno in svežo. Če ti dve sestavini povežeš, dobiš super masko/piling za obraz, ki jo nujno uporabi ob naslednji čistki obraza. Po želji lahko maski/pilingu dodaš tudi žličko cimeta ali ingverja, ki pomlajujeta kožo. Nanesi jo na obraz in jo pusti delovati 10-15min. Po koncu delovanja jo speri z mlačno vodo.

FullSizeRender 7 copy IMG_7825 copy FullSizeRender 13 copy FullSizeRender 5 copy 2 FullSizeRender copy 2 FullSizeRender 3 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša