Zaradi hitrega življenja in prenapolnjenega urnika, se zmeraj več ljudi spopada z preutrujenostjo, stresom in živčnimi težavami. Spanec in počitek, sta pomemben del našega vsakdana, česar bi se morali zavedati vsi, z nami (bloggerkami) na čelu. Ko pridem iz službe, zmeraj pospravim stanovanje, se preoblečem in vržem v drugo polovico dneva, ki je napolnjena z dodatnim delom, ki ga obožujem in se od njega s težkim srcem odtrgam. Hkrati pozabljam, da je počitek in “time-off” pomemben zame in moje živce. Ne zavedamo se, da lahko preutrujenost in stres močno vplivata na naše zdravje, odnose z ljudmi in kvaliteto našega dela, ki ga tako zelo radi opravljamo.

Nič ni hujšega, kot to, da se zbudiš na “levo nogo”, vsakemu, ki ti prekriža pot pokvariš lep dan in na koncu dneva ugotoviš, da si v tem dnevu pokvaril več medsebojnih odnosov, kot jih pridobil. Kasneje to obžalujem, vendar razlago za početje že poznam. Svoje sproščene večere sem zamenjala za sedenje za računalnikom, brskanje po spletu, delo in še enkrat delo. Zato sem se odločila, da skupaj s tabo preuredim svoj urnik in vanj vpišem več ur nočnega počitka.

Kako in kje začeti? Večerni počitek je proces, pred katerim lahko zase narediš še ogromno stvari. Najprej v svoj večer vpelji rutino. Čiščenje obraza in kože je pomemben del relaksacije telesa, ki jo potrebuje vsak človek. Pravilna nega telesa pripomore k predpripravi za počitek. Pred spanjem uredi misli in se sprosti, da boš lažje in bolj trdno zaspala. Nepotrebne skrbi pripomorejo k slabšemu in manj kvalitetnemu spancu, saj si neprenehoma na trnih in v pripravljenosti, zato te tudi najmanjši šum prebudi. Zelo pomembno je tudi, kako imaš urejen svoj spalni kotiček. Razmetana okolica, nepotrebni izdelki in neprezračena okolica naj ne sodijo v spalni kotiček. Zakaj je spanec pomemben za lepoto je splošno znano. Meni se kvaliteten počitek zjutraj kaže tudi na koži in obrazu. Če se zbudim neprespana imam ogromne in grozne podočnjake, težke roke in noge, zbudim se slabe volje in vse bi dala, da lahko še teden dni spim v udobni odeji. V primeru dolgega in kvalitetnega spanca (ki ga je zmeraj manj, priznam) pa vstanem lahkotno, z novimi idejami in mislimi.

Tudi posteljnina je pomembna sestavina tvojega kvalitetnega spanca. Si vedela, da tudi ta pove marsikaj o tebi? Enobarva barvasta posteljninaStrasten tip ženske, ki se ne boji novih nenavadnih pustolovščin. Črtasta posteljninanate se prijatelji lahko zanesejo, kljub temu si rada vodena. Bela posteljninaPerfekcionistka, ki je rada natančna in ima rada red in čistočo v stanovanju in osebni higieni. Svilena posteljninaSe ceniš, od tebe se lahko drugi učijo ljubezni do sebe. Posteljnina nevtralnih barvSi preprosta punca, pri kateri ljudje vedo kje stojijo in kaj imaš v mislih. Pisane rjuhe: Imaš mešane, zmedene občutke, si zahtevna ženska.

Če je to res, boš morala ugotoviti sama, jaz pa ti priporočam, da ne glede na posteljnino na kateri spiš, svojo spalno rutino uvedeš kar se da hitro. Kvaliteten spanec ti bo pomagal pri fokusu, izbiri kariere, trdemu delu in srečnemu življenju.

IMG_6479 copyblogpostimages4

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša