FullSizeRender 5 copyFullSizeRender 3 copy

Valentinovo je praznik, ki se je razširil po vsem svetu. Praznik zaljubljenih naznanja prihod pomladi, prerojeno življenje in povdarja kako pomembno je preživeti čas z ljudmi, ki so nam dragi. Večina se ta praznik odloči praznovati po “ameriško”, z obdarovanjem in “pretiravanjem”, pa tega ne mislim na slab način, saj tudi jaz rada praznujem po “ameriško”. Dan preživet v termah, romantično kosilo, ki mu sledi romantična večerja in morda kakšen film po njegovi izbiri, kot pika na I za (pre)pocukran dan. Obožujem crklanje, pocukrane stavke in dodatno skrb za svojo boljšo polovico, vendar se skozi leto trudim, da skupaj preživiva čim več takšnih trenutkov.

Z fantom zadnja leta ne prakticirava materialnega obdarovanja, saj sva našla pomen valentinovega v skupnih trenutkih. Čez leto sva večino časa skupaj, tako na delovnem mestu, kot v prostem času, tako da valentinovo tako rekoč praznujeva čez celo leto. Ne zganjam cirkusa, če mi fant ne prinese rož, ali mi ne odpre vrat v avto, pomembno mi je le to, da lahko skupaj preživiva še dodatno lepe trenutke, se posvetiva drug drugemu in za kratek čas morda pozabiva na preostali svet.

Letos sem se odločila, da te popeljem čez svoj načrt za valentinovo in ti dam kakšen nasvet za bolj sproščen dan. Če dneva ne bosta preživela skupaj, ne bodi žalostna. Tudi čisto navaden dan lahko spremeniš v čisto vajin praznik. Moje valentinovo bo potekalo tako, kot preostali dnevi. Ker žal praznik, ni dela prost dan, sem se odločila, da se fokusiram na večer. Priporočam ti, da mu pripraviš njegovo najljubšo jed – kakšen steak, rakce, lahko tudi dunajski zrezek. Za konec pripravi najljubšo sladico. Moj obožuje čokoladni souffle, recept za to lahko najdeš tukaj. Da bo večer izpadel bolj posebno, večerjo serviraj na balkonu, ali v avtu na kakšni vajini posebni točki, kjer lahko obujata lepe spomine. Midva svoje večere pogosto preživaljava na Meljskem hribu, kjer opazujeva razsvetljen Maribor – IZJEMNO!

Ker pa romantika ne obstaja brez dekoracije, sem se odločila, da se letos obrnem na slovenski proizvod in večer popestrim z Svichka dišečimi svečkami! Kupiš jih lahko z različnimi vonji, da bo prostor zadišal po romantiki in vajinem najljubšem vonju. Svečke so organske, izdelane iz sojinega voska. Obstojnost sveč je dolga, intenzivnost vonja pa izjemno presenetljiva. Hkrati lahko pomagaš tudi okolju in kupiš reciklirano svečo, super a ne? Jaz sem kupila svečko z vonjem manga, da naju ob večerji popelje v tropske kraje. Sladkast, sadni vonj, ki ga oba obožujeva.

Če te kljub temu mika nakup darila, se osredotoči na njegove želje, spomni se njegovih hobijev, najljubše barve in njegovega stila. Nikar ne kupuj nepotrebnih stvari, ki bodo kasneje nabirale prah. Darilce naj bo spomin iz srca, fantje to cenijo, četudi ne pokažejo. Nekaj idej:

– Foto album vajinih spominov

– Vgravirana zapestnica, ogrlica

– Bon za skupno masažo, spa, ali nočitev v kraju ki vama je drag (lahko pa izdelaš kar svoje bone, ki jih lahko vnovči le pri tebi, skozi celo leto)

 IMG_6717 copy IMG_6713 copy FullSizeRender 13 copy FullSizeRender 4 copy FullSizeRender 10 copy FullSizeRender 2 copyIMG_7301 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša