IMG_6349 copy

Pozdravljena draga moja!

Po dolgem oddihu, sem se odločila, da se bom maksimalno posvetila prihajajočim projektom in zadanim novim ciljem. Imela sem kar nekaj časa za razvijanje novih idej, dovolj časa, da sem spočila glavo in se pripravila na novosti. V teh 12 dneh sem imela ogromno časa, ko sem lahko razmišljala o tem kako si zadati nove cilje, kaj pripomore k samozavesti in kako si ne gnati k srcu negativizma. Blogi, ki se jim zadnje čase posvečamo punce (moda, lepota, lifestyle) vsebujejo tudi naše razmišljanje, našo energijo in ravno zato so unikatni. Vsak lepotni blog, izžareva notranjo lepoto osebe, ki ga piše, zato si moramo punce tu in tam vzeti čas samo zase. Vprašanje, ki se mi pogosto pojavi v mislih je, ali smo zato preveč samovšečne, preveč samozaveste in samostojne, ali imamo ravno pravšnjo mero vsega trojega? Vse to je povezano s tem kako smo zadovoljne v svoji koži in koliko verjamemo v svoje  ideje.

Čas nas navsezadnje v tem obdobju kar močno priganja, vse okrog nas hiti in prepogosto si pozabimo vzeti TIME-OUT, ki ga močno potrebujemo, da lahko prečistimo misli in nadgrajujemo že zgrajeno.

Nekje globoko v mojih mislih, je šinila ideja kako napisati naslednji post, ki bo namenjen tej temi.  Lep čas se trudim izključiti negativo iz svojega vsakdana in živeti čimbolj sproščeno . Ljudje prepogosto zamenjujejo SAMOZAVEST in SAMOVŠEČNOST – dva pojma, ki sta si kar podobna, vendar zelo različna. Pri pisanju bloga je pomembno le to, da upaš odpreti srce in ljudem pokazati svoj pravi jaz, odpreti svoj um in iz svojih idej ustvariti unikat. Pomembno je prisluhniti pohvalam in kritikam hkrati, ki ti pomagajo izoblikovati iskreno celoto. Za pisanje po praznih straneh potrebuješ pogum, ki lahko zraste samo na tvojem zelniku. Rezultati so tisti, ki ti dajo nov zagon in te napolnijo z energijo. Vaš odziv pa je tisto, kar je zlata vredno. Z blogom sem začela ravno iz tega razloga, saj bi rada vanj vložila vso pozitivno energijo, razvijala ideje in  kreativnost in tako svetu pokazala, da je mogoče doseči čisto vsake sanje.

Samovšečna, samostojna, ali samostojna, so besede s katerimi se ukvarjam vsak dan. Če si vzamem čas zase, če kaj postorim sama, ali preveč časa posvetim izgledu,  imam pogosto moralnega mačka. Kaj imamo ženske v glavi, da ne moremo tega občutka kar izklopiti? Zelo rada počnem prav vsako od teh stvari in zelo se trudim izključiti ta slab občutek. Ko začnem dvomiti vase se s tem spopadem tako:

1. S ČAJEM V ROKI SE VSEDEM NA KRAJ, KI MI JE V DOTIČNEM TRENUTKU DOMAČ IN SPROŠČUJOČ

2. PRIŽGEM GLASBO, KI ME POMIRJA

3. ZA NEKAJ TRENUTKOV ZAPREM OČI IN IZKLOPIM MISLI

4. SE OPOMNIM NA STVARI, KI SO ME PRIPELJALE DO SANJ

5. KO SE UMIRIM, ODPREM NAJLJUBŠE BLOG STRANI IN PREBEREM NEKAJ OBJAV (tiste, ki jih imam za inspiracijo, da si naberem novih idej in pozitivne energije) in ugotovim, da je na svetu toliko punc, ki so našle svoj smisel prav v enakem delu

6. ZA KONEC SE ZAHVALIM ZA STVARI, KI SEM JIH ŽE DOSEGLA IN ZA LJUDI (najboljšega fanta, ki je zmeraj ob taki norici – meni) in DRUŽINO, KI MI STOJIJO OB STRANI, se odpravim v kopalnico in ustvarim najbolj odštekan izgled!IMG_6479 copyIMG_6422 copy FullSizeRender 3 copy IMG_6134 copy FullSizeRender 2 copy

Spoznala sem, da punce nikdar nismo dovolj samozavestne, da bi lahko skozi življenje priveslale brez padcev. Padci so tisti, ki nas izoblikujejo in dajo moč, da izoblikujemo, kar same želimo. Samozavest je tista, ki ti bo pomagala, da primeš stvari v svoje roke in zgradiš svoje življenje čisto unikatno. Ne pusti, da svet izoblikuje tvojo pot, ampak sledi svojim ciljem, zmeraj te bodo pripeljali na pravo pot!

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša