FullSizeRender 15 copy

Konec praznikov, praznovanj in veselja še zame ne pomeni, da se odrečem VSEM sladkarijam. Sem namreč izjemen čokoholik in ni dneva, ko ne bi pojedla vsaj koščka čokolade (kljub temu imam še lepe zobe). Že od nekdaj sem ljubiteljica domačega peciva in kadar je priložnost, pripravim pecivo kar doma ali spečem torto. Svoje domače sem okužila s čokoladnim souffle-jem, ki je enostavna in lahkotna doma narejena sladica.

Za pripravo slaščice za 5 oseb potrebuješ:

– 5 jajc

– 62,5 g sladkorja v prahu

– 50 g moke

– 200 g jedilne čokolade

– 175 g masla

Za začetek na vodni pari stopiš čokolado in maslo. Topiš toliko časa, da se sestavini premešata, nato odstaviš in pustiš da se zmes malenkost shladi. Med tem časom lahko pripraviš preostali del testa. Zbij pet jajc in jim dodaj sladkor, ter z paličnim mešalnikom premešaj v žametno in čvrsto zmes. Moko dodajaj postopoma in malo po malo, da bo testo imelo dovolj časa da se spoji. Ko boš imela pripravljene te sestavine, jim z mešalnikom primešaj še čokolado in maslo. Tako je testo pripravljeno!

Pečico prižgi na 180 stopinj (če je ventilacijska jo prižgi na 170). Testo enakomerno porazdeli v pet porcelanastih posodic za souffleje, lahko pa uporabiš tudi model za mafine, vendar bodi pazljiva kasneje, ko jih boš jemala ven. Testo pusti peči 5 minut, toliko, da bo oklep, oz zunanji del souffleja zapečen, znotraj morajo ostati tekoči. V primeru, da si uporabila porcelanaste skledice, jih lepo serviraj kar na krožniku v skledicah, da jih ne razliješ. Če si se odločila za model za muffine, pa v roke vzami dve vilici in jih ob straneh previdno vzami iz modela. Pazi, da se testo ne razlije izven zapečenega “oklepa”. Dodaj kakšno kepico sladoleca, ali vroče maline in sladico imaš pripravljeno. Vem da ti bo uspelo!

FullSizeRender 10 copy

FullSizeRender 20 copy FullSizeRender 17 copy FullSizeRender 12 copy FullSizeRender 13 copy FullSizeRender 18 copy FullSizeRender 10 copy FullSizeRender 14 copy FullSizeRender 3 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša