Kaj bi ženske brez hrane? Ko sem slabe volje, zaspana, vesela, zaljubljena ali nervozna – JEM!

V svetu, ki poteka danes je cel vulkan člankov o prehrani, navadah, predebelih, presuhih, vendar sem se odločila s svetom deliti tudi svojo prehranjevalno zgodbo.

Pred kratkim sem imela težave s svojim prehranjevanjem. Vsaka kalorija je bila natančno prešteta, vsak košček hrane je bil preučen in natančno sem vedela, kaj sem dala v usta predvčerajšnjim ob 15. uri. Moja teža se je vidno zmanjšala v kratkem, povečala sem tudi količino fizične vadbe in cilj je bil hitro, a zelo nezdravo dosežen. “Nizko” kilažo, sem (po eni strani HVALA BOGU) obdržala, a to ni del mojega življenja na katerega bi bila ponosna. Spuščeni obroki, so terjali tudi davek, ženska, ki je lačna, ni ravo primerna za družbo in prijatelje. Sitnoba se me je držala vsak večer, ko sem spustila večerjo. Ko se pojavi trenutek, ko si punca ni všeč, je ne bo naredilo NIČ srečno. Močno sem se trudila, a moja samopodoba je bila vedno slabša.

Tako sem se po določenem času tečnobe in slabega počutja odločila, da se s hrano ne bom več obremenjevala na tak način. Moj dan tako poteka od zajtrka, pa vse do super večerje. To, da pojemo vsak dan vsaj 3 obroke, ni nič narobe, saj to ne pomeni, da moraš za vsak obrok v usta dati pohano in krompir. Tako sem si v glavi izoblikovala vzorec, katerega se z veseljem držim. Za zajtrk začnem obvezno s sadnim smoothiem, ali enostavnim sadežem kot je jabolko, ali podobno. Kosila so izjemno različna, trudim pa se pojesti vsaj 5 različnih zelenjav v kosilu, saj se je moje počutje s to odločitvijo izjemno izboljšalo. Za večerjo se najde kak kefir, jajce, zelenjava, ali ponovno sadje. Seveda, to ne pomeni, da moj jedilnik kdaj pa kdaj ne vsebuje Mcdonaldsa, ali burgerja (to je hrana, ki jo je PREPOVEDANO IZPUSTITI iz življenja) najraje pa imam dollar krompirček, s tatarsko omako, kup pohanih marel za večerjo, ali pa kilo čokolade Dorina, moje najljubše. Kljub vsemu se izjemno rudim obdržati raznoliko prehrano v svojem vsakdanjem življenju, saj mi je to prišlo v navado. Moj cilj je vsak dan doseči moje dobro počutje in vseh, ki jih moram nahraniti.

Seveda je fizična vadba OBVEZNO ostala v mojem urniku, moji dnevi so odlični in sladki in s seboj sem zadovoljna!

Danes, sva se pa po dolgem času z dragim odločila, da za večerjo obiščeva sladoledarja in se nabaševa vseh možnih okusov. Tako, je postal ta najin večer še bolj sladek, kot kak drug.

FullSegizeRender

Z ljubeznijo, Maša