Ko sem začela z bloganjem, mi je bilo položeno na srce, naj se držim svojega JAZ-a, naj naredim iz sebe to kar si želim in naj se ne spreminjam za druge. Trdno se držim svojih ciljev, planov in sebe, kar je pogosto zelo težko, vendar kjer je volja je tudi moč.

Razgaliti sebe in svojo osebnost, je nekaj najtežjega na tem svetu. Nismo punce, ravno tista glasna bitja, ki “povemo kar si mislimo”? Vendar se kljub temu pogosto najdejo tisti dvomi v nas, ali nas bo okolica sprejela, a smo dovolj simpatične, urejene, je naša osebnost dovolj čista, ali pa se najdejo prav tiste ključne napake, ki jih drugi ne bodo sprejeli. Ta vsa vprašanja se mi pojavljajo že celo življenje in vem da nikdar ne bodo izginila. Ker pa je mesec december, Božični čas, mesec veselja, sanj in upanja, sem se odločila, da ti kljub dvomom razkrijem del sebe.

Na kaj najprej pomisliš, ko si rečeš pri sebi “DECEMBER“, “BOŽIČ“? December bi naj bil mesec veselja, družine, upanja in obdarovanja. To je sicer vse res, vendar praktično gledano je mnogo več. Jaz se na december pripravljam kar celo leto po malem, da me imajo moji bližnji kar hitro “poln kufer”, vendar mi daje občutek topline in domačnosti, zato se temu kar redko odpovem. Imam ogromno družino, starša, ki sta ločena, zato se moja družina kar podvoji, zraven sebe pa imam tudi ljubečega fanta, ki že dolgo prenaša vse moje muhe in tudi njegov del družine je sedaj moj. Sem tip človeka, ki mu družina pomeni ogromno, zato se čez leto maksimalno trudim, da posvetim svoj prosti čas tudi njim. Čez leto nabiram ideje za darila, ki so pri nama osebnega pomena, držim se načela, da je doma narejeno podarjeno iz srca. Na hitro kupljena darila, brez pomena, name nimajo tolikšnega vpliva kot doma izdelana voščilnica, zavita zraven paketka doma spečenih keksov.

Večino adventnih vikendov (ki niso delovni) preživim v družbi domačih in prijateljev, s katrimi smo se v tem letu odpravili v 4 različna adventna mesta (najlepši Zagreb, pravljično Ljubljano, lep Graz in naš preljubi štajerski Maribor), ali pa se dobimo doma in se podružimo na toplem ob vroči čokoladi. Če sem iskrena sem čez leto pogosto sebična (Nezavedno, ampak navsezadnje kdo pa ni? To je moč preživetja.), zato se vsaj v decembru še toliko bolj trudim, da je ljudem v moji družbi maksimalno lepo. Na začetku veselega meseca z mamo in sestro naredimo adventne vence, izdelamo voščilnice (ki sem jih letos poslala OGROMNO) in obvezno spečemo kekse, ki zadišijo po hiši. To je moja tradicija, ki me vsako leto napolni s toplino in srečo. Vsakdo bi moral imeti nek čas v letu, ki ga nestrpno pričakuje in se ga veseli, zaradi katerega ima življenje smisel. Tale je moj! December je mesec zaključkov, mesec odpuščanja, mesec v katerem se obrnem nazaj in pogledam svoje dosežke. Delam na tem, da sem pogosto na svoj zaključni izdelek ponosna, včasih pridejo trenutki ki niso sama pozitiva, vendar rabim tudi te. Ti temni in negativni trenutki me spomnijo na to, da sem močna in sposobna preživeti vsako oviro. Dajo mi energijo in moč, da naredim še večje in tvegane korake, ki se na koncu izplačajo!

STVARI ZA KATERE SEM LETOS IZJEMNO HVALEŽNA … Teh je ogromno, a najbolj sem hvaležna za pogum, ki sem ga uspela potegniti globoko iz sebe. Otroške sanje sem spravila na tipkovnico in začela graditi svoje življenje, približujem se zastavljenim ciljem in verjamem, da bo prihajajoče leto uspešno. Hvaležna sem za družino, ki je včasih zmešana, a kljub temu moja. Hvaležna sem za ljubečo podporo svojega fanta, hvaležna sem za milijon stvari in želim ti, da boš tudi ti našla svoj mir in živela v svoji hvaležnosti.  Kot je rekel naš Tadej Toš na svoji izjemni stand-up komediji:

“Želim ti polno ogrlico nanizanih srečnih trenutkov, ki se ti dogajajo sedaj! Ne včeraj, ne jutri, ampak SEDAJ!”

V letu 2017 nam vsem želim ogromno trenutkov v katerih bomo srečni, ponosni in veseli, da smo, kar smo. Želim nam ogromno ljubezni, uspešno izpolnjenih in na novo sestavljenih sanj, ogromno novih zastavljenih ciljev, veselja in sreče. Želim nam polno omaro makeup-a, novih cunjic in novih idej. Veselim se izzivov, ki me bodo presenetili v letu 2017, vsakega bom sprejela z veseljem in odprtimi rokami.

IMG_3792 copy IMG_3814 copy IMG_3840 copy IMG_3978 copy IMG_4203 copyIMG_3726 2 copyFullSizeRender 2 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

Z ljubeznijo, Maša